Saturday, July 18, 2015

Forlatt på sommeren

Jeg har lest mange historier om dyr som blir dumpet på sommeren. En av de var om en som hadde lagt en kaninunge inn i et bur der det bodde en kanin fra før. Eierne av kaninen i buret ble selvfølgelig svært overrasket da de så at det plutselig var en liten kaninunge i buret deres. Heldigvis hadde personen som satte kaninungen inn i buret satt opp en vegg mellom kaninungen og kaninen som bodde der fra før. Hvis ikke den veggen var satt opp, eller hvis den ble dyttet vekk av en av kaninene kunne kaninungen endt opp død.

Altfor mange kaniner, og ikke bare kaniner, men andre kjæledyr også, blir forlatt på sommeren fordi eierne drar på ferie. De som gjør det har da ikke tenkt seg godt nok om da de skaffet seg kjæledyret. Det er mye du må tenkte på før du skaffer deg dyr. Har du noen til å passe det når du reiser vekk? Har du nok tid til å ta vare på det? Har du de riktige kunnskapene om dyret?

Dette er få av mange spørsmål som er viktige å stille seg selv før man skaffer et dyr. Et dyr krever mye over lang tid. Det er ikke noe du kan "legge vekk", eller "kaste" når du går lei, eller ikke har tid lenger. Hvis det er slik at man ikke lenger kan ta vare på et dyr, så må man sørge for at dyret får en trygg fremtid ved å omplassere det.



No comments :

Post a Comment